Gia's Golden Octavia June


HD-status: B
AD-status: 0
OCD: Fri
GR-PRA1/PRA-DNA: bærer
GR-PRA2/PRA-DNA: Fri
prcd/PRA-DNA: Fri
Ichthyosis: Fri
Øjenlyst u.a. 16.08.2019

Resultater:
Brugsprøve bestået
Kvalifikationsprøve bestået
1.pr. Begynder B

Mentalbeskrivelse
Stamtavle på K9

Hvem er Octavia?

Gia's Golden Octavia June
Far: Will you be there v.d. Loensese Hoeve (Mico)
Mor: Duckflight Coyduck in October
f. 30-06-2017

OCTAVIA er fra Octobers sidste kuld i 2017. Faderen til hvalpene er Mico (Will you be there v.d. Loenense Hoeve). Han er født og bor i Holland og efter to forældre, der begge bruges på jagt og prøver. I Octavia’s stamtavlen findes der følgende nationaliteter: Dansk, tysk, hollandsk, belgisk, fransk, engelsk og skotsk i de første tre generationer, så skulle hun satse på en international karriere får hun næppe sprogproblemer.
Udvælgelsen af Octavia var ikke nem, jeg vidste at Mico var bærer af PRA1 og han var ikke testet på prcd-PRA, så mens fornuften stadig rådede bestilte jeg tid til DNA test, der så ville kunne hjælpe mig med at træffe beslutningen. Men mit bløde hjerte tog over, der var ingen der skulle stikke i de små pus…..
Der var tre tæver i kuldet, den ene meget mindre end de to andre, og hun havde en lnag gennemgårnde ritz fra issen hele vejen ned over snuden. Det er meget charmerende, men ikke noget der umiddelbart er ønkseligt i avlen. Så var der to tilbage – rød og gul. Og rød viste meget tideligt at hun kunne lide at sige vov og at var rigtig god til det. Så gul blev til Octavia. En lille sidebemærkning er at rød, som siden blev til Maggie dårligt har sagt et eneste vov, siden hun rejste.
Det er dog underordnet, for jeg er rigtig glad for min Octavia. Navnet har Lisa fundet, fordi hun syntes det så godt ud, og jeg accepterede det, for Octavia er vores 8’ende golden, så det måtte være passeligt. June kom så på som en hæder til hendes mor October.
Octavia er en ikke så stor meget glad goldenpige. Hun er ekstrem kærlig, og havde som hvalp den store glæde at kunne tæve sine brødre. Den energi er blevet kanaliseret over i en stor arbejdsglæde og energi. Hun er nem at arbejde med, men er den første hund, jeg har haft der bare nogen gange er nød til at tage en løbetur, fordi al den der ro klør over det hele. Vi har således lidt at arbejde med – men det skal nok komme, det må bare have tid.

Octavia er HD: B og AD: 0 og fri for OCD, hun er fri på alle DNA-test, bortset fra PRA1, hvor hun er bærer som sin far.

Hun er mentalbeskrevet og har bestået brugsprøven i foråret 2018. Hun er stillet på en enkelt WT inden et anfald af Guidia gjorde at hun gik i tidlig vinterhi i 2018. 2019 var præget af førerens nye knæ, og 2020 indledte Octavia med et kuld hvalpe. Og endelig i juni 2020 kom første præmie på B-prøve i begynderklasse.

Octavia er Tina’s hund
.