Dunfermline Optimist my Golden Elixir


HD-status: C
AD-status: 1
GR-PRA2/PRA-DNA: Fri
GR-PRA1/PRA-DNA: Fri
prcd/PRA-DNA: Fri
Ichthyosis:
Øjenlyst:u.a. 11.04.2024

Resultater:
Brugsprøve bestået
DRK Debutanttest - Excellent
DRK Beginnertest - Excellent

Mentalbeskrivelse
Stamtavle

Dunfermline Optimist my Golden Elixir

Far: Think Twice Ecce Homo
Mor: Clockburn Clara
f. 7-04-2022


Når man virkelig ønsker sig noget…..
I 2014 var vi i Skotland på ferie. Skotland er moderlandet for Golden Retreiver, og turen inkluderede da også både et besøg på Guisachan., godset hvor avlen startede og et par kenneler med relation til vores hunde derhjemme; Drumtochty og Clockburn. Begge steder blev vi taget hjertelig imod. Tænker at de har syntes vi var bindegale 😉
På Clockburn mødte vi en tæve Clockburn Golden Zulu, der lige havde leveret et kuld hvalpe. En fuldstændig fantastisk tæve, lige sådan en type, som jeg gerne ville eje på et tidspunkt. Jeg havde lige fået Obi, så det var ikke aktuelt da, og endvidere var alle hvalpe solgt.
Jeg holdt øje med om Zulu fik flere hvalpe og hvor hendes døtre boede. På et tidspunkt havde jeg en aftale om en hvalp fra Drumtochty, men tæven gik desværre tom. Held i uheld, for på det tidspunkt havde vi to unge tæver herhjemme, så det var nok blevet for meget med endnu en unghund.
Men så opdagede jeg at Clara, en af Zulu’s hvalpe, boede i Tyskland nær Munchen. Hun havde fået to kuld hvalpe, så jeg skrev til opdrætteren, om hun havde flere i vente. HVIS det var muligt at få et kuld min 2 år efter det forrige og inden Clara blev 8 år, så var det planen at trække endnu et kuld. Det blev 1½ år i spændt venten, men det lykkedes, selv om der faktisk kun var et vindue på 6 uger.
7 april 2022 blev der født 9 hvalpe, og jeg blev tilbudt at købe en af dem. Der var kun 2 tæver, så jeg valgte en hanhund, så der var lidt mere at vælge mellem for opdrætteren. Under hele forløbet blev hjemmesiden holdt opdateret, så godt som dagligt – og helt urealistisk forelskede jeg mig i ”Dunkelblau”.
Lige som her i huset fordelte opdrætteren hvalpene, og jeg fik turkis. Jeg fik video’er af ham, og der var sandelig ikke en finger at sætte nogen steder. To dage efter, efter det obligatoriske dyrlægechec, fk jeg en mail om at Turkis var blevet til…… Dunkelblau, da Turkis manglede en tand, og opdrætter vidste, at jeg gerne ville have mulighed for at kunne avle med ham, hvis han blev god nok.
Så forventningerne var enorme, da jeg satte mig i flyet til Munchen for at hende min hvalp. Og de forventninger er ikke gjort til skamme. Optimist er præcis hvad jeg havde drømt om, og er blevet en fantastisk kammerat.
Optimist er Tinas hund