Hvalpe født 30. juni

Vi venter hvalpe omkring starten af juli. Det bliver Octobers sidste kuld, og vi skal selv beholde en tæve. Faderen til hvalpene er Mico (Will you be there v.d. Loenense Hoeve). Han er født og bor i Holland og efter to forældre, der begge bruges på jagt og prøver.

Og hvordan har jeg så fundet ham? I 2014, da Danmark var vært for IWT, tog jeg til Skive for at se prøverne og for at lure om der kom nogle spændende hanhunde fra udlandet. Der var en der særligt pådrog sig min opmærksomhed, og det var Flying Kagaroo Ighor fra Belgien. Han var en ikke så stor pæn hanhund, der arbejde med stor lyst og entusiasme i samarbejde med andre hunde. Men da Ighor ikke er fotograferet på sine albuer, og da han efterhånden er blevet en ældre herre, hvor jeg ikke vil kunne være sikker på at en fotografering giver et retvisende svar, ville han ikke være en mulighed, når hvalpene skulle stambogsføres i Danmark.

Jeg gik så på jagt efter en søn fra ham og fandt Mico, der på det tidspunkt kun var godt et år. I sommeren 2016 tog vi et smuttur til Holland, for at se ham, og var så heldige at komme netop som der var kennelmøde. Dvs vi har ikke alene set Mico, men også begge hans forældre og alle hans søskende. Og hvad er det så, der gør at jeg vælger en ung hanhund, der endnu ikke er i vinderklasse (A-hund)?

Jo han er en pæn hanhund, han har forældre der kan arbejde, han arbejder selv rigtig godt, og hans sundhed og temperament er i orden. Vi så alle de der voksne hunde gå rundt mellem hinanden uden en lyd og med blødt viftende haler. Vi så hans søskende arbejde med samme entusiasme som han, både hanner og tæver. Og så har han en stamtavle, som vi ikke har i Danmark.

Meritmæssigt er han B2-hund, hvilket vi i Danmark kan oversætte til begyndende vinderklasse eller åbenklasse plus. Vi har ikke ord for det samme.
Vi forventer hvalpe, der vil trives med at arbejde sammen med deres mennesker. Hunde med godt humør, høj arbejdsiver, stor kærlighed til alt der bevæger sig, med et godt helbred, både fysisk og mentalt – og ikke mindst velegnede til at indgå i deres nye familier.
I stamtavlen findes der følgende nationaliteter: Dansk, tysk, hollandsk, belgisk, fransk, engelsk og skotsk i de første tre generationer, så de små får næppe sprogproblemer 

For October er det fjerde gang hun prøver moderskabets glæder. Hun har haft to kuld med vores egen Othello og et med Otto Larssons Calhoun of Graveful Delight (Joe-Joe). Alle hvalpe er aktive og med stor arbejdslyst. De to første kuld er fotograferet på både hofter og albuer, og det tredje følger i løbet af efteråret 2017.

Octobers egne meritter er kvalificeret til vinderklasse på både A- og B-prøver samt WT. Hun er vinderplaceret på uofficiel prøve og har bestået WT flere gange..

KØB AF HVALP, KLIK HER


Will you be there v.d. Loenense Hoeve
Mico

Duckflight Coyduck in October
October